Ahad, 8 Februari 2009

Kelas MUET telah bermula

1.Kelas pertama MUET telah bermula.
2.Saya rasa seronok juga la sebab kawan2 kelas (DTK 5A)ada turut serta kelas yang saya ikuti.Kalau takde kawan kelas confirm la rasa bosan.
3.Memang la nak belajar tak payah nak ikut kawan sangat tapi sekurang2nya kalau ada kawan kelas lebih semangat.
4.Kelas MUET yang saya sertai tu ada campur2 pelajar dari jabatan lain juga spt JKM,JP,JKA dan yang lain2 tak pasti pulak.
5.Lecturer pulak ok la tak serius sangat,ada buat kelakar gak,lecturer girl,melayu,nama dia Pn.Mazlin,so far so good..
6.Dapat buku untuk MUET dan CD untuk bab "Listening".
7.Lecturer bincang pasal format MUET tahun ni berubah sikit.Saya tengok format tahun lepas dengan tahun 2009 ni rasa macam tak hensem pulak.Format karangan yang agak melampau jumlah patah perkataannya.Saya dah la tunggang langgang speaking omputih hehe..
8.Bila waktu dah nak habis kelas MUET tu lecturer bagi latihan writing pulak,suruh buat karangan tak kurang 350 patah perkataan.Mak oi nak cakap tak nak tak boleh,sapa suruh ngada nak daftar MUET kan,padan muka!!hehe muka saya la..
9.Tapi tak pe saya memang nak ambil MUET ni,dengan rela hati,mana la tau ada rezeki nak sambung degree ker.
10.Cuti sabtu,ahad n isnin ni buat karangan MUET tu la.Assignment lain pun berlambak.
11.Ops!!Lupa cakap kelas MUET tu mula pukul 8.00 abis pukul 10.00 jadi duduk dalam kelas rasa lapar giler hehe.
12.Takpelah biar saya teruskan kelas MUET ni dulu,esok lusa kalau speaking omputih saya dah ok ckit2 saya ingat nak try write the article in english pulak.
13.Orang cakap nak try takpe janji berani cuba,sebab bukan semua orang yang speaking omputih betul,kadang2 tu bterabur gila.Kadang2 sebutan pun entah betul entah tidak.
14.Tengok la minggu dpan saya cuba amek gambar situasi perjalanan kelas MUET ok.

Saya yang tulis,

hafiz
estsince1988@yahoo.com
"saya sentiasa berfikir untuk mencapai hari esok"

1 ulasan:

nabilah mangshor berkata...

good luck 4 ur muet exam
;)